Recension: Radio Vikings Micke Wallin var på plats

RECENSION: Releaseparty på Kolingen, Stockholm 2019-04-27

”Efter en trevlig afton med delar av Trabbant som gäster hos Radio Viking 101,4 i programmet ”Wallins Praliner” förra veckan så tog jag mig ner till Engelen/Kolingen i Gamla Stan, Stockhom på deras CD-releaseparty.

Kaffet står på… heter bandet Trabbants (som vänt sina två B i loggan tvärt emot ABBA:s logga) första CD. Det är en skiva som inte lämnar någon oberörd. Bandets ledare, Mikael Christensén har med sin text och musik åstadkommit en intressant och välljudande skiva för en bred publik. Texter som såväl musik är mycket välarbetade och det är inte för intet som de är med på Svenska Närradions topplistas översta skikt.

En intressant musikeruppsättning i bandet med såväl bastuba, cello, ukelele samt munspel förutom en mer traditionell sättning med gitarr, bas, trummor samt blås bidrar till att Trabbant låter som… Ja, Trabbant! Att man sedan har med sig Ulf Wahlberg från Secret Service, Ola and the Janglers på synth samt att man snickrat ihop plattan i hans studio, XTC Studios AB har knappast gjort det sämre! Plattan finns att köpa på www.trabbant.se

Radio Viking 101,4 tar av sig kepsen och bugar för en härlig platta som vi kommer höra mer av och delar ut 4 av 5 radioapparater!
📻📻📻📻

Micke Wallin
Radio Viking 101,4″

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *