Pressrelease Maj ”EnTavla som hänger på sned”

En ståtlig bondvals som förgyller och ger djup åt den svenska sommaren 2018.  Trabant närmar sig färdigställandet av kommande fullängdsalbum och är redo för det första singelsläppet, ”En Tavla Som Hänger På Sned”

Det är ett pretentiöst, vackert och sentimentalt musikstycke, som med de smekande stråkarnas assistans, stundtals får ett majestätiskt tonfall. I kombination med det trygga men vemodiga dragspelet och det helt akustiska ackompanjemanget målas ett svenskt somrigt landskap upp.

”En tavla på sned” har alla möjligheter att bjuda lyssnaren på musikupplevelse som väcker både upprymdhet och eftertanke i närvaron av konkreta minnesbilder av skor, drömmar, tvivel, hårt arbete och leriga jordar. Inte långt bort från den Bellmanska vistraditionen, hörde vi någon upplysa oss om.

 

Kort om Trabant

Möjligen får lyssnarskaran höra sitt bångstyriga Trabant i en lite ny skepnad men känner ändå igen sig i det välskrivna ordet, den ohyfsade men underhållande bråkigheten, tillika i de tänkvärda betraktelserna av tingens ordning och dito oordning.

Text och musik är skriven av Trabants sångare och ständige medlem, tillika grundare (1997), Mikael Christensen. Efter 25 års låtskrivande, sporadiska låtsläpp, på cd, streamat och live, fanns en längtan att skriva ett sammanhållande Trabantalbum, med få och små krav, det ska vara roligt, meningsfullt och äkta.

 

Medverkande Musiker:
I ”En Tavla Som Hänger På Sned” hör vi även: Ulf Wahlberg – Klaviatur (dragspel), Åke Eriksson – Trummor, Ove Gustavsson – Kontrabas, Janne Pettersson – Gitarr, Anki Modin-Strömgren – Körer, Ninna Gudmundsson – fioler. Per-Ola Claesseon – Cello.

 

Produktion och utgivning

Inspelningarna som fortfarande pågår sker i nära samarbete med musiker, producent och musikförläggare Ulf Wahlberg, XTC Productions i Älvsjö.

 

Albumets arbetstitel: ”Kaffet Står På”

 

Varudeklaration: Ett konceptbefriat album om 12 nyskrivna tidlösa låtar med brett musikaliskt spann, sjungna från hjärtat på det svenska språket.

 

Tidsplan för albumets utgivning: hösten 2018.

 

För ytterligare information kontakta:

 

XTC Productions, Nina@xtcproductions.se

 

Följ oss på Facebook:

facebook.com/XTC-Productions

facebook.com/Trabantpop

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *