Pressmaterial

Mikael Christensen, text och musik, Trabbant

XTC Productions AB 

NYTT ALBUM FRÅN TRABBANT ”KAFFET STÅR PÅ”

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2019 10:28 CEST

Det är dags att upptäcka en ny fantastisk svensk poet.

Spännande, fräscht och på sina håll riktigt vackert när Trabbants ”punkpoet” Mikael Christensen förenar några legendariska musiker från våra svenska finaste pop-, rock- och visvarumärken i ett och samma album.

Albumet ”Kaffet Står På” släpps 27 april 2019.

”Kaffet Står På” hör du resultatet i form av en variationsrik musikalisk resa genom ett spektrum av musikgenrer, tidsepoker och samtalsämnen. Trabbant känns igen på sitt gedigna pophantverk, sin ordrikedom och sin träffsäkra bråkighet. Därtill har producent Ulf Wahlberg rätat upp och renodlat soundet på ett sätt som släpper fram och förstärker Mikaels underfundiga, rättframma och ibland vackra berättelser.

Medlemmar från svenska musikaliska klenoder

Bland raden av gedigna musiker finns Ulf Wahlberg, Åke Eriksson och Ove Gustavsson som vi känner igen som musiker och medlemmar från några av Sveriges genom åren stolta flaggskepp – Secret Service, Wasa Express, Attack och Cornelis Vreeswijk. Och visst märks deras närvaro i soundet, svänget och spelglädjen.

En anspråkslös titel med ett pretentiöst budskap
”Kaffet står på”
 kan tyckas vara en anspråkslös albumtitel. I själva verket betonar titeln berättartraditionens roll och betydelse för människans och samhällets mening och sammanhållning. Kaffepausen är platsen och stunden som motsvarar ”lägereldens” roll och plats för berättandet, lyssnandet och de små och stora tankegenombrotten, förklarar Trabbants bråkiga men pretentiösa låtskrivare Mikael Christensen.

Följ oss på Facebook: facebook.com/Trabantpop eller www.trabbant.se

För ytterligare information kontakta:

XTC Productions AB, nina@xtc-productions.com, Tel: 073-637 63 90

www.xtc-productions.com –  facebook.com/XTC Productions AB

XTC Productions AB är ett oberoende produktionsbolag och skivbolag. Verksamt sedan 1989 och har samlat goda referenser och erfarenheter från alla succéfyllda år i branschen.

Mikael Christensen, Text och Musik, Trabbant
Omslag Kaffet Står På (4,8 mb)