Låtsläpp ”Väntat på regnet så länge”

För en månad sen (27 maj 2018) släppte Trabbant första singeln från kommande Album. Nu är det dags för andra släppet. ”Väntat på regnet så länge”. Ett rakt budskap om det frigörande regnet, men som efter ett par lyssningar växer till något större.

 En finstämmig och vacker med ursvensk akustisk klang från ukulele, cello och stråkar med mera. Spirande, skimrande helhet kryddad med en dos svärta och vemod som ger energi, spänning och dragningskraft. En fin låt att starta höstterminen med.

Ny stavning gör Trabbant unikt på musikplattformarna.    

I samband med släppet lanserar gruppen även sin nya stavning, Trabbant. Med Trabbant blir vi unika och därmed enklare att hitta på musikplattformar som Spotify och Itunes. Idag förväxlas vi med andra band med samma namn och stavning, säger Mikael Christensen som grundade Trabant 1997. Under en period blir vi hittade med båda våra stavningar.

Medverkande Musiker:
I ”Väntat på regnet så länge” hör vi: Mikael – gitarr och sång, Åke Eriksson – trummor, Ove Gustavsson – kontrabas, Janne Pettersson – gitarr, Anki Modin-Strömgren – körer och ukulle, Ninna Gudmundsson – fioler. Johan Kyllmar – cello.

Produktion och utgivning

Inspelningarna som pågår för fullt sker i nära samarbete med musiker, producent och musikförläggare Ulf Wahlberg, XTC Productions i Älvsjö.

Albumets arbetstitel: ”Kaffet Står På”

Varudeklaration: Ett konceptbefriat album om 12 nyskrivna tidlösa låtar med brett musikaliskt spann, sjungna från hjärtat på det svenska språket. Tidsplan för albumets utgivning: hösten 2018.

För ytterligare information kontakta:

XTC Productions, Nina@xtcproductions.se

Följ oss på Facebook:

facebook.com/XTC-Prod

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *