Kaffetstarpa-Trabbantomslag
Album "Kaffet står på"Omslag 2Omslag 3Omslag 4

”Kaffet Står På” Trabbant, Album

139,00 kr

Trabbant ”Kaffet Står På”. Kanske är det i mellanrummen som de frigörande tankegenombrotten sker. ”Kaffet Står På” är albumet, platsen och stunden för den egna tanken kring vad som händer i världen, den utanför-  och den inuti dig själv.  

Varudeklaration:
12 allmängiltiga, vackra, spännande och allvarliga berättelser, sjunga från hjärtat på det svenska språket. Utrotningshotad musik i ett brett musikaliskt spann. Avnjuts med fördel ensam eller i någons sällskap till en nylagad kopp kaffe.

Lär känna Trabbant ”Trabbant fredagsgäst hos Botkyrka radio”

Medverkande musiker:

Mikael Christensen – sång, akustisk gitarr, Anki Modin-Strömgren – körer, ukulele och bas, Ulf Wahlberg – klaviatur, (dragspel), bas, gitarr, munspel. Åke Eriksson – trummor, Ove Gustavsson – kontrabas, Ninna Gudmundsson – fioler, Peter Mattson – elgitarrer, Mikael Fransson – gitarrer, Janne Pettersson – akustiska gitarrer, Mats Ahlén – Klarinett, Håkan Säfvestad – trombon, trumpet och bastuba, Per-Ola Claesseon – cello, Johan Kylmar –  cello.

”Kaffet Står på”

Pop, visor och ballader. Roliga, allvarliga och vackra  berättelser som du vill höra om och om igen:

 1. Väntat på regnet så länge
  Hur vackert får det bli? Efter regn kommer grönska och nytt. En hyllning till dig och mig om att njuta av gåvan att få finnas till. Om att se det goda och det vackra hos andra och sig själv.
 2. En tavla som hänger på sned
  ”En välgörande samhällskritisk vals och samtidigt poetisk och känslig” ”Bilden av svensk sommarhage och om människors slit, sinnlig och vacker”, ”Man blir glad och vemodig på samma gång”
 3. Vad vet jag
  I en komplex värld, om uppvaknande och upptäckten att gamla trygga sanningar krackelerar.
 4. Fri fågel
  Ett poppigt och medryckande spår med en krydda av vemod och svärta men även av optimism och ljus. En fri tolkning av en huvudpersonens egen berättelse om att falla och att komma tillbaka.
 5. Oslipad diamant
  Du vinner inte mer än vad man vågar riskera. Ett möte och samtal som leder långt ut i universum och tillbaka i ett platt fall på Mosebacke Torg. Inte min dag helt enkelt. Skriven under en period då jag hade som affärsidé att bli ständigt avvisad. Och det blev jag.
 6. En vanlig dåres vals
  Skyltfönstren med löften om succé. Förvirrad och vilse i en värld där dolda krafter inget hellre ser än att vi ska tas ifrån allt sånt som hjälper oss att skapa en egen identitet. Som vill vi ska vara en ekonomisk enhet utan ursprung och vision.
 7. Äkta och solid
   Ett svängigt stycke om frånvaron av godhet. ”Ondskan är som rosten som kryper under lacken på din bil. Ju mer du putsar på ytan desto djupare når din kil” Ondskan i vardagen. Satans närvaro i detaljerna.
 8. Svårt att sova
  Tiden går läker sår, plötsligt har jag fått gråa hår. Hur blev det så? Äta, shoppa dö ställa klockan och stå i kö. Ja där har du kärnan.
 9. Svart eller vitt
  Att blir avslängd från bussen på Gullmarsplan är inte det stora problemet. Nu är bollen i rullning nu faller vi fritt. Går det att stoppa?
 10. Cirkus på stan
  Lite satir på min ära. En rolig svängig och bolmande låt med eftertanke. Inspirerad av de så kallade Panama papprena. Om korruption, dimridåer och TV-underhållning i fördumningens tidevarv. Rolig, lättsam och allvarlig på en gång.
 11. Viskande ängel
  Mötet, interaktionen och spelet med någon annan människa är att möta sig själv? Hur tolkar jag mig själv och hur tolkas jag? Blicken i spegeln, den ständiga dialogen med sig själv. När kommer svaret?
 12. Kaffet står på
  Funderingar kring en kopp kaffe närhelst den intages. Skönt lunkande tempo. Ta dig tid, ta en funderare och ta en kopp kaffe.
Kategori: